cogito ergo sum » don't stop imagining, the day that you do is the day that you die

don't stop imagining, the day that you do is the day that you die

Jeg har forstått at sannheten er relativ. Det som er sant for meg, er ikke nødvendigvis sant for andre, og omvendt. Jeg har vokst opp med bøker og historier, og har alltid hatt en annen verden i hodet mitt. Jeg husker en gang da jeg var mindre da læreren min fortalte meg at jeg hadde vrangforestillinger fordi jeg trodde på havfruer og sirener. Hun kunne ikke bevise at de ikke fantes, men hun påsto likevel de ikke gjorde det. Jeg kunne heller ikke bevise at de fantes, men jeg påsto likevel at de gjorde det. Læreren min forsto ikke at det er sunt for et barn å tro på det de ikke ser. Jeg tror virkelig at hvis man kun observerer med sansene og gjør som alle sier og tror på det man ser og det andre sier man skal tro på, så blir du like grå og kjedelig og slem og lite kreativ som læreren min var.

Jeg tror fortsatt på havfruer, for visste du at det kun er 5 % av havets bunn som er oppdaget? Det vil si at 95 % av alt som lever i havet vet vi ikke om. Det er nesten alt. Nesten alt. Ingen kan komme til meg og si hva som finnes og ikke finnes, for ingen vet.

Da jeg var liten var jeg veldig glad i å lese, fordi det var så mange forskjellige verdener som ikke var som denne jeg ser hver dag. Og til slutt fikk jeg min helt egen verden som var full av alle karakterene jeg likte og stedene og tankene og mytene som jeg elsket, og det tror jeg til den dag idag var veldig sunt at jeg hadde. Som barn tror jeg man blir klok av å drømme og forestille seg ting. Jeg tror man får en slags dobbel innsikt i verden når man ser den fra det læreren min sa var en "urealistisk" vinkel. Man vokser på det.

9 wallflowers

Victoria Venbakken

08.04.2013 kl.14:55

fint innlegg :) jeg elsker å lese bøker, for da er man i sin helt egen verden og kan forestille seg i hodet det man leser:)

Iselin Nilsen

08.04.2013 kl.15:02

DU ER FOR FLOTT!

k.

08.04.2013 kl.15:05

åh, så fint og flott og alt. når det kommer til tro så synes jeg kardemommeloven burde gjelde. man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og forøvrig kan man tro på det man vil.

amerigo

08.04.2013 kl.15:11

Iselin Nilsen: vær så snill. slutt.

Sunniva Elise

08.04.2013 kl.15:43

Jeg er sikker på at det finnes liv der ute i universet en plass, de lar oss bare være i fred foreløpig. Du er flink til å skrive forresten.

catarina kippersund

08.04.2013 kl.17:35

Er så enig i det du sier. Jeg og trodde på havfruer når jeg var liten. Var det kuleste jeg viste helt til noen fortalte meg at det bare var tull. var knust jeg. Men du har godt poeng i at det er så utrolig mye som ikke er bevist! :)

wondersoftea

08.04.2013 kl.18:09

Hei og stor klem til deg! Jeg tror alle har sin egen verden i sitt eget hodet, og der kan man oppdikte og leve akkurat slik man vil. ingen kan si at man har feil på noe måte, for kan man si at det er feil at vi er mennesker. Det tviler jeg sterkt på, firkant-mennesker er noe av det mest irriterende som finnes gud så kjedelig. håper de lærer en gang, eller får en større innsikt. det tror jeg hadde vært godt for dem

Caroline

08.04.2013 kl.20:31

ENIG. Jeg liker å tenke på mytologi og slikt, hvor det foreksempel forekommer sjøormer (ikke akkurat en havfrue, men nesten), og å ta fra noen det de tror på, prøver å tro på eller vil tro på, når man på ingen måte er til skade for omgivelsene sine... Det er bare helt feil.

Maria

10.04.2013 kl.10:49

God poengt det med havfruer, hard to argue with that. :) Og helt enig med deg, fantasi er kjempeviktig og særlig fra man er liten.

Skriv en ny kommentar

amerigo

19, Tønsberg

Elise. Bor i Florida. Drømmer. Jeg liker månen og havet. Lider av noe jeg tror kalles "wanderlust"

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits